De boerderij

Onze boerderij is een kleinschalig melkveebedrijf. We melken zo’n 35 koeien en hebben bijbehorend jongvee. Daarnaast zijn er allerhande boerderijdieren zoals poezen, konijnen, cavia’s, vogels, kippen, pony’s en een hondje. Rondom de boerderij ligt een grote ouderwetse hoogstamfruitboomgaard. Ook is er een moestuin en een kas.

Hoe ziet een dag bij ons op de boerderij eruit?

Vanaf 9.00 uur zijn de deelnemers welkom. We beginnen de dag met een bakje koffie en een gezellig praatje. Daarna gaan we naar buiten en geven we de kleinste kalfjes melk. Ook de grotere dieren worden gevoerd en verzorgd. De konijnen en kippen worden niet vergeten en het is elke dag een verrassing hoeveel eieren er in het nest liggen.

Er wordt ruim de tijd genomen voor de koffie en er is tijd voor een krantje of een tijdschrift. Daarna gaan we verder waar we gebleven waren. Ook maken we met elkaar de warme maaltijd klaar. Na het eten is er tijd om te rusten of wat te lezen. Als iedereen weer present is, gaan we nog naar buiten of doen een leuke creatieve activiteit met elkaar. We sluiten de dag af met koffie of thee en gaan om 15.30 uur weer op huis aan.

Niets moet, alles mag!

We werken met een jaar-rond-planning en stemmen onze activiteiten af op feest- en hoogtijdagen, de seizoenen of we werken met een thema. We proberen iedereen te stimuleren om mee te doen, maar ons motto is: ‘niets moet, alles mag’. We zijn hier op de boerderij afhankelijk van het weer en moeten onze werkzaamheden daar wel eens op aanpassen. U merkt dat we druk zijn met van alles en nog wat. Maar wat we ook graag doen, is in alle rust op het terras genieten van de zon en het uitzicht op de dieren.

Ook meedoen?

U bent van harte welkom om mee te doen op onze dagbesteding. Bekijk de pagina Deelnemen voor alle informatie.

Sfeerimpressie

06 10 55 91 87